D’Anjung

[MPBOX id=4212]

🔖 KEMPEN SUMBANGAN PROJEK NAIK TARAF CAPAIAN INTERNET SMK PUTRAJAYA PRESINT 9 (1)

Alhamdulillah SMK PUTRAJAYA PRESINT 9 (1) akan melangkah setapak ke hadapan dengan visi Pendidikan Digital Untuk Semua iaitu menaik taraf capaian Internet di SMK Putrajaya Presint 9 (1).

Kualiti Internet yang sedia ada sangat terhad dan tidak menyeluruh capaian ke semua bangunan sekolah terutama di kelas-kelas pembelajaran. Oleh itu pihak sekolah dengan kerjasama Internet Power Sdn Bhd akan membangunkan kemudahan infra ini bagi manfaat pendidikan anak-anak kita pada masa hadapan.

Projek ini tidak akan menggunakan dana sedia ada dari PIBG atau pun sekolah. Pihak Syarikat menyediakan satu landing page khas untuk sumbangan kepada projek ini yang berjumlah RM107, 880. Kos ini melibatkan pemasangan 30 unit akses poin yang akan memanfaatkan kepada semua pelajar sekolah, para pendidik dan pentadbir serta akan memudahkan segala urusan pembelajaran dan aktiviti pihak sekolah.

Sekiranya setiap ibu bapa menyumbang serendah RM110 setiap orang, insha Allah projek ini akan dapat direalisasikan. Atau Sekiranya ada ibu bapa yang berkemampuan dan berminat untuk menyumbang satu akses point yang berjumlah Rm3300. Jom bantu sekolah ke arah Pendidikan Digital Untuk Semua. Walaubagaimanapun tiada paksaan kepada ibu bapa. Kerana kebaikan ini akan berkekalan sehingga akhir hayat kita.

Sumbangan anda boleh disalurkan melalui link khas ini :

📲
projekinternet.my/smkputrajayap91

Resit sumbangan akan diberikan melalui emel yang dihantar. Pakat share dan sebarkan kepada semua ibu bapa untuk bersama menyumbang ke arah masa hadapan anak-anak kita.

Sasaran kami

 • SEKOLAH PILIHAN 2019
 • PDP Abad ke 21
 • 4 C 1N
 • STEM
 • HIP (Highly Immersive Programme)
 • PENAMPILAN MURID
 • PENGLIBATAN KOMUNITI

Pendekatan kami

 1. Pembelajaran murid secara aktif dan meningkatkan pemikiran kritis dan kreatif dalam kalangan murid
 2. Pembangunan persekitaran pembelajaran yang lebih berkesan, iklim bilik darjah kondusif dan sekolah yang kondusif serta fleksibel, teknik PdP yang kreatif dan berkesan
 3. Pengurusan sekolah yang cekap dan mengutamakan kemenjadian murid, peningkatan capaian dan penggunaan ICT
 4. Penglibatan aktif komuniti setempat

Hubungi Kami

Alamat
No.2 Jalan P9F Presint 9
62250, Putrajaya

Hubungi
No.tel : 03-88885150
No. Faks : 03-88895150

Email
wea2002@edu.my
p.smkpp91@gmail.com

GOOGLE MAP
https://goo.gl/maps/k7qVvLUd3hR2